1. Home
  2. Blog
  3. MIJN AVONTUREN MET TEMPEH

MIJN AVONTUREN MET TEMPEH

Gemaakt
20 december 2021
| Bijgewerkt
20 december 2021
|
4
min lezen
Door
Betere Natuur
Betere Natuur
Betere Natuur
Een tempeh salade met avocado, uien en groene bladeren.

Mijn avonturen met tempeh begonnen midden februari, toen ik met de Better Nature team. Ik was zo nieuwsgierig naar tempeh en hoe het smaakte, en na slechts een paar happen was ik verliefd.

Als vleeseter leek mijn overgang naar meer vegetarisch eten aanvankelijk onmogelijk. Toen ik opgroeide in een Filippijns gezin was het dagenlang adobo en kare-kare - die allemaal een of andere vorm van vlees bevatten. En ik was bang dat plantaardige alternatieven mijn honger niet zouden stillen.

Ik heb veel verschillende soorten plantaardige alternatieven geprobeerd: worsten, tofu, jackfruit...Noem maar op, ik heb het geprobeerd! Maar er was één vleesalternatief, niet zo bekend, dat mijn hart stal: TEMPEH!

Ik ben erin geslaagd om mijn weg te eten door Better Nature's hele tempeh selectievan de tempeh rashers tot de malse geroosterde tempeh hapjes!

Tijdens het koken besloot ik recepten uit te proberen waar ik dol op ben, door het vlees te vervangen door heerlijke tempeh! Ik was weggeblazen door hoe lekker en voedzaam de tempeh was, en niet te vergeten makkelijk te bereiden! Zonder verder oponthoud deel ik graag mijn drie favoriete tempehgerechten - ik hoop dat u net zoveel plezier beleeft aan het koken en eten ervan als ik!

B.L.T.

B.L.T is een van mijn favoriete go-to lunches, en ik wilde kijken hoe het zou gaan met de tempeh rashers. Ik stelde het zuurdesembrood samen met sla, tomaat en de tempeh rashers. Ik heb er ook wat veganistische pittige mayo bij gedaan om het wat pittiger te maken, en wat avocadoplakjes.

Foto door Samantha Couzens

Het eindresultaat: Heerlijk! De rokerigheid van de rashers werkte zo goed in het broodje en, laat me je vertellen, er bleef geen kruimel achter! Mijn grootste zorg bij vleesalternatieven was dat ze me niet zouden vullen. Maar de tempeh rashers zijn niet alleen gemakkelijk te bereiden, maar ik zou zeggen dat ze net zo goed vullen en lekkerder zijn dan spek!

MASALA VOEDENDE KOM

Meestal ga ik op mijn verjaardag uit eten. Maar dit jaar zat ik (zoals de meeste mensen!) binnen. Toch wilde ik een heerlijke verjaardagslunch hebben, dus besloot ik mijn lunch wat spannender te maken met onze Tempeh bites. Dit was vooral leuk omdat ik het deed met mijn huisgenoten, die nog nooit tempeh hadden geprobeerd! Het was dus interessant om hun reacties te zien toen we onze voedzame kommen.

Foto door Samantha Couzens

De kommen hadden wat rijst, een zeer royale portie kikkererwten (gekruid met zout, koriander, kurkuma en komijn), een selectie van groenten zoals broccoli, paprika en wortelen en, last but not least, de tempeh bites!

Ik liet mijn vrienden hun schalen eerst proberen. En tot mijn genoegen spraken hun gezichten duizend woorden: geschokt, verbaasd, geïnspireerd! Ze bleven in hun kommen graaien en wilden uiteindelijk een tweede!

De Better Bites waren PERFECT met rijst, hand in hand. Deze voedzame kom met tempeh bites is zeker een gerecht dat ik in de toekomst nog eens zal maken.

TEMPEH BOLOGNESE

Als je mij kent, weet je dat ik dol ben op Bolognese! Dus ik was super benieuwd hoe het zou gaan met de Tempeh Bolognese. tempeh gehaktvooral omdat ik zo gewend ben om rundergehakt te gebruiken. Ik zocht het Tempeh Bolognese recept op de website van Better Nature, en ging aan de slag! De Tempeh Gehakt wordt in kleine blokjes gesneden (wie verbaast dat? :D) en geeft de saus meer textuur.

Foto door Samantha Couzens

Toen het gerecht eenmaal klaar was, stond ik te popelen om te smullen! De tempeh bolognese was erg lekker, vullend en comfortabel! Mijn partner probeerde dit gerecht ook, en genoot echt van de nieuwe smaken en textuur van het gehakt. We bewaarden wat van de bolognese voor de volgende dag, en toen smaakte het nog beter!

~

Al met al ben ik zo blij dat ik aan deze reis begonnen ben met tempeh. Het is immers zowel superlekker en voedzaam, als veelzijdig en gemakkelijk te bereiden. Wanneer iemand de woorden 'plantaardige alternatieven' hoort, is er meestal een onderliggende veronderstelling dat ze niet zo lekker zullen zijn als vlees, of dat je niet zoveel voeding krijgt als van dierlijke producten. Maar daar ben ik het niet mee eens! En dit komt van iemand die vroeger ook zo dacht. Het kostte gewoon wat onderzoek, experimenteren en wat vallen en opstaan om geweldige plantaardige eiwitten zoals tempeh te ontdekken!

Tempeh is iets waar ik helemaal verliefd op ben geworden, en ik kan niet wachten om het uit te proberen nog meer recepten met het!

alle meest populaire

Waar kunnen we uw [Gratis] Tempeh Kookboek en onze "Better Nature Maandelijkse Nieuwsbrief" naartoe sturen?
U zult nieuwe natuurlijk heerlijke recepten, leuke tempeh feiten en speciale aanbiedingen ontdekken